Sommerlejr dag 4

”Nu skal i hører historien om en mand, det var sørøverkongen Jonathan”

Stik mig en ristet med det hele og jeg svømmer over Julsø i glæde, Stik mig en flok ristede fdf’er med lommerne fulde af slik og jeg skal give jer verdens gladeste lejr.

Dagen stod på tur, så der blev trasket afsted i gennem det ufremkommelige terræn, som Sletten byder fra morgenstunden, for at nå bunden af Himmelbjerget, til stor skuffelse over at isboden ikke var åben kl. 10.30. Vi skulle med den dejlige færge Mågen til AQUA i Silkeborg. Der blev smurt håndmadder om bord på båden, mens vi gled igennem det stille vand. Til stor glæde for båden, kom der en pirat og lavede skattejagt ombord på båden. Dette var nok første gang på lejren hvor der kom julelys i øjne på lederne. Hvor tit kommer der en fremmed og passer de unge mennesker, mens lederne kunne drikke kaffe. Et kæmpe skulderklap til hende for et godt piratløb, der i hvert fald overgik gøglerkassen fra forleden.

AQUA var et kæmpe hit for børnene. Der kunne opleves menneskeædende fisk, som prøvede og prøvede på at bide de små hænder af de unge mennesker, der vellysten og frivilligt stak hænderne ned til de stor, slimede og glubske fisk. AQUA burde forbydes, når de ikke ligger låg over deres guldfisk og maller, så de unge mennesker bare kan ae løs, uden at tænke på deres ve og vel. Denne leder skulle i hvert fald ikke nyde noget af denne voldsomme ”Fiskebad”.

Efter nærdødsoplevelsen vendte vi næsen hjem mod Sletten, for at opdage, at man kunne stå af færgen et stop før, og dermed kun skulle gå i 15 min.

Aftensmaden bestod af masser af (brændende) kærlighed. Ja så meget at selv centerchefen måtte bukke under, og sov inden Emil blev sendt i værkstedet for at snitte endnu en træmand.

En flok godt grydeklare unger er nu lagt i seng. Vi satser på at dagen i morgen bringer mindst lige så mange smil og gode oplevelser med sig.

 

Sommerlejr dag 3

Vem kan segla forutan vind – Vem kan ro utan åror”

Viby havde fået fin invitation fra kongens by, fra nord. Overlund ved Viborg havde inviteret kredsen på sejltur ude på Julsø, til stor glæde for de unge mennesker. Moder Natur ville desværre andet og med sine umådelige kræfter satte hun himmel og hav i bevægelse, så bølgerne steg over hovedet på de unge mennesker, der havde kæmpet sig hele vejen ned af stejle veje og over bjergetoppe, for at komme ud at sejle. Skuffelsen blev reddet af en Sun Lolly på vejen hjem og en udsigt til at slappe af i hængekøjer.

De unge mennesker skulle ikke bruge en sejlbåd for at blive søsyge, efter 15 min. i hængekøjerne, lå de unge mennesker og fladede ud i lejren, så der skulle leges jorden er giftig når lederne skulle hente deres kaffe. Dette skabte et ramaskrig, hvor lederne lovede krig og ballade, hvis de unge mennesker ikke fik fjernet deres små korpus og straks blev der hevet spillet ”Sets” frem, og børnene kæmpede om at slå lederne, som nød deres kaffe.

Leder har mange planer, men oftest er de bedste planer, dem som falder naturligt. I dag var afslapning, spil og leg den bedste plan for de unge mennesker. Samtidig var kaffe og masser af lur, den bedste plan for lederne.

I morgen skal de unge til Silkeborg med rutebåde, for der efter at lege med vand i AQUA.

PS.
Sender i snart noget slik – Mvh. ”De unge mennesker”.

Billeder kan ses på kredsens facebook.

 

Sommerlejr dag 2

Melodi: Svantes lykkelige dag

”Se hvilken morgenstund, solen er rød og rund – ingen er gået i bad, vi spiser myremad”

Morgenstund har guld i mund, men også sure ledere. Men… kl. 5 er for tidligt for selv de sejeste ledere. Heldigvis var Maiken den eneste som med sin superkræft-lignende hørelse, lagde mærke til børnene som råbte godmorgen gentagende gange ud over lejren.

JEG ER IKKE TRÆT – oversat; Gud hvor er jeg dog træt

Klokken 5 er et umenneskeligt tidspunkt at stå op på, og derfor har dagens tema været Træthed. Flere af de unge kæmpede med trætheden i dag, og den måtte overvindes flere gange igennem dagen. Men dagen gik som følgende:

Formiddagene på lejren, er afsat til madlavning, hvilket gik forrygende!! – lige indtil at de unge opdagede naboens gøglerkasse. Det er svært at lave mad når man er 2 meter høj pga. stylter, leger med djævlepinde og andet gøgl. De dovne ledere er blevet mere friske efter en nattesøvn og var glade for at lave mad, så længe der var en anden kreds som passede vores unge mennesker.

Om eftermiddagen skulle vi på aktiviteter, desværre blev nogle af de unge overfaldet midt i skoven, uden nogen chance for at forsvare sig. Træthed er en ubarmhjertig ting, som er svær at kæmpe imod, så der måtte, for nogle få, undervejs vendes om og tages en lur i lejren. Aktiviteten stod på Low-Rope bane, som er samarbejdsøvelser på balancebaner. Efter en halvanden time på banen kan vores unge mennesker nu balancer en rafte på et knivsæg (Overdrivelser kan forekomme igennem denne dagbog).

Den sidste del af aktiviteten var spis-din-natur med en naturvejleder/lejrchefen. Der blev vist rundt i naturen og de unge blev introduceret til Vejbreder, Skovsyre og Røde skovmyrer, og selvfølgelig blev der smagt på det hele. De røde skovmyrer kom endda med hjem i fryseren, for senere nydelse.

”Se der stikker ben ud af rugbrøden”
De frosne myre blev nydt med glæde ved middagsbordet, hvor de blev brugt som garniture ovenpå torskerogn med remoulade. Så drop jeres reservationer hos NOMA, de unge mennesker har allerede været der, på FDF manér. De unge mennesker var super seje, og rå åd vores myrer. Så være ikke overrasket hvis der fremover skal Skovmyrer eller Skovsyre på aftensmaden der hjemme, for fint skal det være.

 

Dagbog dag 1.

Det er sommer, det er sol og det er søndag – alle børnene er træt!

Dagen startede med opbygning af kredslejren. De dovne ledere havde gjort det nemt, med stort fælles telt og pavilloner. De dovne ledere brugte 2 timer på at sætte to pavilloner op, til store forundring for de unge, der ikke kunne forstå hvordan det kunne tage så lang tid.

I den bagende sol, blev de dovne ledere, drænet for energi, så til stor forundring for de dovne ledere gik de unge mennesker, selvstændigt uden ledere, i gang med at snitte og efterfølgende spille brætspil. Dette resulterede i at de unge mennesker var i højt humør og grinede højlydt mens at de dovne ledere lå og sov i skyggen efter deres kamp med pavillonen.

Hvorfor må vi ikke spise???
Viby er altid de sejeste, derfor var alle de unge super hurtige til at få vasket hænder og sad kl. 18 – sharp, ved bordet og ventede på de andre kredse var klar. Hvorfor må vi ikke spise lød det i kor, dette måtte vente til sjællænderne kom til borde, så nu er kredsen gået over til den sjællandske tidszone, som umiddelbart ligger 10 min. efter den jyske normaltid.

Pt. Har vi afbestilt majs, da vi ikke skal risikere at børnene springes, når majsen popper til popcorn, i maven, pga. denne varme. Der så tørt at Sahara er et ferieparadis sammenlignet med Sletten. Men når de unge mennesker har 6 dovne ledere at lege og drille i skyggen, så tror vi ikke at de har opdaget varmen endnu, udover når lederne tvinger dem til at tage solcreme på.

Morgen dagen står på aktiviteter om eftermiddagen, og madlavning om formiddagen.